Ryvang gir opp kampen mot Telenor

Turisteventyret Ryvang gård i Engerdal må stenge overnattingsdelen fordi Telenor nekter å gi bedriften ei ekstra telefonlinje. To arbeidsplasser går tapt.

Torsdag 16. oktober 2003
Ola Matsson - Østlendingen

TRIST: Ekteparet Eva og Kjell Ryvang i Sylen gir opp kampen mot Telenor. Resultatet er at en av Engerdals mest framgangsrike turistbedrifter må stenge overnattingsdelen i Fjøset.
Foto: Ola Matsson


Ekteparet Eva og Kjell Ryvang er mildt sagt fortvilet over Telenors arrogante holdning og manglende vilje til å yte servicen de er avhengige av for å drive de to reiselivsbedriftene Ryvang Gård og Grøvelsjøen Båttrafikk.
Alt de ber om er ei ekstra telefonlinje. Nei, nei og atter nei, sier Telenor, med full støtte fra byråkratene i Samferdselsdepartementet. Eneste mulighet, legger telegiganten til, er at Eva og Kjell Ryvang tar alle utbyggingskostnadene. Telenors begrunnelse er at Ryvang Gård og Grøvelsjøen Båttrafikk ikke er helårsbedrifter. Konsesjonen pålegger nemlig ikke Telenor å framføre tilfredsstillende telefonforbindelse i slike tilfeller.

En sjelden perle
- Nå orker vi ikke mer, sier Eva Ryvang, - fra sommeren av stenger vi overnattingsdelen. Det lar seg ikke gjøre å drive videre uten en bedre telefonløsning.
- Selvfølgelig er dette en helårsbedrift, men naturgitte forutsetninger gjør at vi må holde stengt for turister høst og vår.
- Men sjøl om vi ikke har gjester, kommer det bestillinger og vi utfører nødvendig vedlikehold. I tillegg skal vi ha ferie vi også, understreker Kjell.
Sylen er en sjelden perle. Et lite vegløst samfunn med tre husstander. Omkranset av storslått natur, på grensen til Sverige og tett inntil Femundsmarka nasjonalpark, har Eva og Kjell satset alt de har på såkalt naturbasert turisme.
Gården er bygd om og sto klar til å ta imot turister for snart seks år siden.
«Fjøset» heter overnattingsdelen. Stedet har 22 sengeplasser, restaurant ute og inne og er et naturlig stoppested for et stadig økende antall friluftsglade turister.

4.000 kaffegjester
- I sommer hadde vi over 4.000 kaffegjester, sier Eva.
- Trafikken har økt mellom 20 og 25 prosent hvert år. I sommer og høst har det vært fullt så å si hele tiden, legger hun til.
Problemet er altså telefonløsningen. I dag har de ett nummer. Det er gårdens private og registrert på Kjell.
Alle kundene, enten de vil overnatte, bestille mat eller trenger båttransport, må ringe det samme nummeret. I tillegg er Eva nødt for å sjekke om noen har bestilt via e-post.
- Det er utrolig slitsomt å lage mat, servere mat, betjene resepsjonen og samtidig ha kunder på øret. Kunder som veldig ofte skal ha tak i Kjell og trenger båttransport.
Telefonforbindelsen til Sylen går 15 kilometer i kabel til Svukuriset. Derfra sendes signalene via en radiolink til nærmeste sentral. Ifølge Telenor vil det koste mellom 600.000 og en million kroner å framføre ei ekstra telefonlinje. Den regningen vil de ikke ta.

Basert på antakelser
Telenor har ikke engang tatt seg bryet med å undersøke på en ordentlig måte hvilken type virksomhet Eva og Kjell Ryvang driver.
I et brev til Samferdselsdepartementet antar de at det ikke er snakk om helårsdrift, blant annet basert på opplysninger de har innhentet via turistforeningens hjemmesider, og at navnet båttrafikk opplagt tilsier en sommeraktivitet.
«Det må videre anses som overveiende sannsynlig at Ryvang Gård har en utpreget sesongpreget virksomhet etter som turisttrafikken i den mørkeste og kaldeste vintertiden, og i periodene med islegging og isløsning høst og vår, må antas å være minimal.», skriver Telenor i brevet til Samferdselsdepartementet.

To mister jobben
- Hadde de undersøkt med oss, ville de fått vite at Grøvelsjøen Båttrafikk også transporterer folk med snøscooter, påpeker Kjell.
Resultatet er altså nedslående. Fra sommeren av vil det ikke bli mulig å overnatte på Ryvang Gård. Kun en telefonlinje gjør arbeidssituasjonen umulig.
- I sommer hadde vi to heltidsansatte, i tillegg til Kjell og meg. Disse mister nå jobben. Det er trist, men vi ser ingen annen løsning, sier Eva, og legger til: - Tross alt er det viktig å trives på jobben. Det har vi ikke gjort i sommer.


Ola Matsson

© COPYRIGHT Østlendingen


redaksjonen@ostlendingen.no Østlendingen

Tilbake www.ryvang-sylen.no